Aktiviteter för en bättre vardag

När man lider av smärta eller kronisk sjukdom så är det vanligt att man också begränsar sig själv i vardagen. Men att tänka jag kan inte, kommer snabbt att lägga sig som en negativ dimma över hela livet och sakta men säkert kommer du att plocka bort allt fler aktiviteter, även de som du faktiskt skulle kunna klara av.

Vid smärta eller värk är det bättre att fundera på vilka saker du faktiskt kan göra och utveckla din lista med aktiviteter som du alltid velat testa på. Anpassa aktiviteten efter din kropp och stärk dina muskler för att lindra vissa symptom. Oavsett vad du gör kommer inte smärtan försvinna, men genom att fortsätta vara positiv och fortsätta hålla dig aktiv kan du förändra mycket i livet.

Utför kortare aktiviteter varje dag

Alla mår sämre av att ständigt sitta inomhus och begränsa sin fysiska förmåga. För att du ska må bättre är det därför viktigt att du utför någon aktivitet utomhus varje dag. Detta kan vara att gå en kortare promenad, utföra vissa trädgårdsbestyr eller justera dina sunbeam solpaneler

Planera din vecka

Vissa veckor kommer kanske att vara svårare än andra och om värken är värre, så kan du behöva justera dina planer en aning. Men avboka inte allting, försök istället att hitta alternativ till dina redan inbokade planer. Bjud in vänner på en fika, sitt ute i solen och drick en kopp kaffe eller läs den där boken som du aldrig lyckats plocka upp tidigare. Livet är inte fullt av begränsningar, det är fullt av möjligheter!