Ät bär varje dag för god hälsa

Ett väldigt njutbart sätt att stärka immunförsvaret på är att äta lite goda bär varje dag. Blanda gärna fritt för att få i dig så mycket näring som möjligt. Hallon, blåbär, jordgubbar, björnbär, lingon och vinbär; de är alla otroligt nyttiga med unika fördelar (så länge man äter dem i måttliga mängder). Dessa mumsiga godbitar bjuder på allt från vitaminer och mineraler till fibrer och andra kraftfulla antioxidanter, vilket innebär att vi får ut en massa hälsosamma fördelar när vi inkluderar bär som en del i vår regelbundna kost.

I Sverige kan vi köpa bär i butikerna oavsett om det är högsäsong för bär eller mitt i vintern. Smart nog kan man få lika mycket näring, ibland till och med mer näring, i frystorkade och frysta bär, när de plockas vid exakt rätt tillfälle när de erbjuder bäst näringsvärde. Medan färska bär plockas innan de är mogna för att de ska kunna överleva på hyllorna i butiken.

Bär har många användningsområden. De är goda, nyttiga och doftar dessutom gott. Hallon och jordgubbar förekommer också ofta i både stearinljus och läppglans med naturliga oljor, eftersom de ger en fräsch smak och lukt. Så om du vill göra hudkrämer, ljus och vårdande oljeblandningar hemma kan du använda olika bär essenser i din tillverkning. Aromaterapi är ännu ett spännande sätt som vi kan förhöja vårt välmående på. Mys till det hemma med doftande ljus och ge varandra en avslappnande massage med underbara oljor som luktar hallon eller jordgubbar för att verkligen stärka immunförsvaret på ett kostnadsfritt sätt.