En romantisk middag till alla hjärtans dag

I år är det många som firar alla hjärtans dag hemma istället för att gå ut på restaurang. Om du ska laga mat åt din partner denna romantiska och speciella dag kan det behövas lite bra tips! Generellt sätt brukar det alltid uppskattas med något som är hjärtformat på tallriken. Hur kan man laga hjärtformad mat? En smart grej är att laga hjärtformad pizza till alla hjärtans dag.

Pizza är också så lätt att garnera som man vill, vilket innebär att man lätt kan anpassa det efter sin älskades favoritsmaker. Vissa älskar bacon, andra älskar tonfisk eller sparris och för somliga finns det inget som smakar bättre än en klassisk Hawaii med ananas och skinka. Om du inte vet vad deras favoritpizza är så kan du helt enkelt fråga utan att väcka några misstankar!

En tillställning i en bröllopslokal Stockholm förra året bjöd på en imponerande buffé kring alla hjärtans dag som vi också kan hämta inspiration ifrån. De hade ett helt bord med hjärtformade desserter och havregrynshjärtan istället för bröd till förrätten som bestod av hummersoppa. Bland kakor och tårtor fick man välja och vraka mellan rosa hjärtformade macarooner, frasiga våfflor (svårslaget!) med grädde och jordgubbar, chokladhjärtan med mjuk insida precis som en brownie, hjärtebullar med saffran eller kanel och underbara maränger formade som… ja, du gissade det! Hjärtan.

Eller vad sägs om en hjärtformad smörgåstårta? Här har du lika mycket frihet som med pizzan. Räkor, rostbiff, skinka, ostar och grönsaker. Gå loss på det ni älskar allra mest och avnjut med ett glas vitt vin.