• SumoMe

Här har du möjlighet att ta del av berättelser från föräldrar eller andra anhöriga –
om hur vardagslivet kan vara när man har barn med funktionsnedsättning.

MIN SYSTER HAR LÄRT MIG MER ÄN NÅGON ANNAN
Henrik Annemark berättar om sin syster Lollo:
”Hon dansar – till den dova, skvalpande rytmen från vår diskmaskin. Flickan heter Lollo. Hon är min storasyster och diskmaskinsdansen är ett barndomsminne. På den tiden var jag irriterad på att hon inte kunde inte begå äldsta syskonets obligatoriska snedsteg så att jag slapp. Idag inser jag att hon ändå lärt mig mer än någon annan.”

MOA – EN FANTASTISK TJEJ
Magareta Hallner berättar om dottern Moamoa_bild4
För 16 år sedan föddes Moa, en härlig tjej med speciella behov. Hennes pappa Anders och jag Margareta, Moas mamma, är ganska trygga personer och kanske var det tack vare det som vi tog Moas födelse och funktionsnedsättning med ro. Men vi fick också god hjälp.
Redan en timma efter förlossningen mötte vi världens bästa läkare, Birger Malmström, överläkare på Barnkliniken i Västerås.
Birger kom in i rummet och han såg Moa.
Läs vidare här

Diana_AminiER SON HAR DOWNS SYNDROM
Diana Amini berättar om sonen Matteo
Det har gått sex timmar sedan barnet kom till världen. Meddelandena till släkt och vänner är redan skickade. Nu är han här, vår älskade Matteo. Diana Amini ligger i sängen och beundrar sitt perfekta underverk när barnläkaren kommer in. ”Vi vet inte varför er pojke inte syresätter sig som han ska, men det skulle till exempel kunna tyda på hjärtfel, någon missbildning eller Downs syndrom”.
Fem dagar senare kommer beskedet.
Lyssna på Dianas berättelse här

Americans liked the idea, voted him in, web-forum and he went after california.