Med tacksamhet kommer du långt

Ibland kan livet kännas tufft och som att allting bara går helt fel – och så får det vara ibland. För hur jobbigt det än verkar vara just nu så kommer det perioder då det blir bättre. För oavsett hur tufft, jobbigt eller svårt något känns, och trots att det kan kännas som att du inte har någonting, bör du försöka påminna dig själv om att du i grund och botten alltid har något att vara tacksam över.

Det är många som glömmer bort det, men oavsett om det gäller stora eller små saker så har väldigt många av oss i dagens samhälle otroligt mycket att visa tacksamhet för. Smärta, problem, sorg och andra hemska saker kan såklart ta över, men tacksamheten finns alltid – det även fast du kanske inte ser den hela tiden. Det gäller bara att du påminner dig själv och att du försöker få tacksamheten att överrösta det jobbiga. 

Hitta tacksamheten i det lilla

Nu menar jag inte att du ständigt ska gå runt och tänka att du inte får ha dåliga dagar, eller att det alltid finns någon som har det sämre än dig. För såklart för man må dåligt! Det jag menar är att du alltid har någonting, eller någon, i livet att tacka för. Det kan vara att din systerdotter tyckte om presenten med Lego friends som hon fick av dig i födelsedagspresent, eller så kan det vara att du har rinnande rent vatten hemma eller att du har så fina vänner. 

Det kan låta klyschigt att man ska skriva ner saker som man är tacksam över. Men detta är faktiskt något som verkligen kan hjälpa. Det räcker med att skriva ner tre saker som du gjort under dagen. Gör du detta, exempelvis innan du ska sova på kvällen eller en stund efter att du har vaknat på morgonen, kommer du mer och mer påminnas om vad du faktiskt har i livet att vara tacksam för. Detta kommer i sin tur gör stor skillnad för ditt mående, ditt beteende och hur mycket du tycker om ditt liv!