Skolgång och funktionsnedsättning

Det är knappast någon hemlighet att många har kommit att uppleva enorma problem med skolgång och funktionsnedsättning. På senare tid har nämligen de flesta kommuner valt att skära ned på stöttande verksamhet, och Försäkringskassan har varit notorisk svår vid tillämpningen av deras riktlinjer om stöd i vardagen. För många har de senaste åren upplevts som en evig uppförsbacke utan tydlig utplaning. Men det är absolut inte anledning att ge upp. Tvärtom är det skäl nog att fortsätta sträva efter att få den hjälp som man själv och andra har rätt att få.

Endast genom att vara jobbiga, föra liv och ta plats kan vi få en långvarig förändring i barn med funktionsnedsättnings möjligheter att få en fullvärdig skolgång. Men i tider då många till och med väljer att flytta bort från Sverige för att skola, vård och omsorg inte fungerar så kan det kännas väldigt tufft att hela tiden arbeta i motvind. Därför är det oerhört viktigt att vara stöttande, för det är otroligt många som är i samma situation.

Det kanske låter jobbigt att det inte finns någon enkel lösning. Men många söker tröst i faktumet att vi är väldigt många som sitter i samman sits. Och det om något är skäl för att fortsätta försöka på de bästa sätt som man kan. För om en av oss lyckas så ökar det chanserna att andra också gör det. Kom ihåg att du aldrig är ensam i din strävan att uppnå bättring för dig, din familj och ditt eller dina barn.

2,134 thoughts on “Träning”