Umgänge som lindrar

När det gäller neuropatisk smärta och diffusa smärtsymptom så är det i många fall oerhört oklart hur man på bästa sätt hanterar det hela. Många har spenderat oerhört mycket tid på att testa olika läkemedel och metoder. Och i många fall gör det stor skillnad. Men något som inte bör underskattas är vikten av mänsklig närvaro och sampel. För detta leder till frigörelse av många av de hormon som både gör oss mindre stressade och lindrar smärta. Därför är otvunget umgänge en viktig del av varje effektiv smärtbehandling.

Många svenskar älskar att umgås i samband med matlagning. Kanske är det därför som en gasogrill kommit att bli många personers förstahandsval i trädgården. Mycket på grund av att det möjliggör enkel grillning och matlagning utomhus, oavsett säsong. Men känner man inte för att göra någon större investering så finns det såklart enklare sätt att umgås.

Vad som bör uppmärksammas är att tid utomhus har visat sig ha väldigt gynnsamma effekter på kroppen. Och för den som lider av kronisk eller långvarig smärta så kan det vara en väldigt bra idé att se till att få så mycket utetid som möjligt. Det kan såklart inte ersätta sedvanlig behandling, men som komplement är det i många fall en oerhört bra idé som gör att man må bättre i såväl nutid som på lång sikt. När det kommer till kritan har man inte heller särskilt mycket att förlora på att testa. Naturen finns där för oss att ta del av, och den har mycket att ge bara man är villig att ta emot.